Bijbaan in Amsterdam

Hoe is de wereld aan de andere kant van de bar?

Een avondje uitgaan in Amsterdam, heerlijk in de hoofdstad van je eigen land losgaan totdat je het ultieme gevoel van euforie bereikt. En dan de volgende dag groots vertellen over de nachtelijke escapades die je hebt meegemaakt. Een geweldige manier om je weekend in te luiden. Maar wanneer je helemaal in je element bent tijdens het uitgaan vergeet je hoogstwaarschijnlijk dat er mensen zijn die dit mogelijk maken voor jou. Wat begon bij het zoeken naar een bijbaan in Amsterdam is geëindigd in het bezorgen van een ultiem euforisch gevoel aan mensen zoals jij. Mooi hoe dat kan lopen.
 

Informeer de gasten
Maar hoe doen ze dat dan, jou zo’n fantastische avond bezorgen? Daar komen verschillende factoren bij kijken. Uiteraard moet je een dikke huid hebben, want gasten kunnen je behoorlijke op je tenen trappen, zowel letterlijk als figuurlijk. Zoals in elk vakgebied geld ook hier; voorkomen is beter dan genezen. Dus zorg dat je klanten geen reden hebben om voor problemen te zorgen, dan komt alles goed. Dit kan je doen door de klanten te informeren. Vertel ze bijvoorbeeld niet alleen welke hapjes en drankjes je op het menu hebt staan, maar ook wat extra informatie. Waar komt deze tequila vandaan? En hoe is het gemaakt? Uiteraard heeft niet iedereen hier behoefte aan, probeer dit aan te voelen.

Rust
Ondanks dat er niet heel veel tijd is voor rust in de horeca, zal je er toch voor moeten zorgen dat je af en toe je rustmomentje pakt. Het is voor niemand goed als jij zo lang door blijft werken dat je niet meer te genieten bent. Zolang jij plezier hebt in je werk straal je dat ook uit, en dat merken je gasten. Dus houd goed in het achterhoofd dat het plezier dat jij in de bar hebt mede mogelijk gemaakt wordt door het personeel!