Knotjes, baarden en bier.

Door Priscilla Eimers:

Hip is het nieuwe hip. En waar anders is hip zo acceptabel dan op de Witte De Withstraat!? Van de leukste eettentjes (lees: heel veel lekkere hamburgers) tot de meest chille plekjes om een drankje te doen. Van een vrijdag-na-het-werk borrel tot een avondje uit op zaterdag, er is voor ieder wat wils. Tenten zoals: De Witte Aap, Nieuw Rotterdams Café (NRC), Wunderbar en Café de Zondebok & t’ ZwarteSchaap zijn er om je te voorzien van een heerlijk drankje in een uiterst hippe omgeving. Maar zelfs als je, je niet thuis voelt in de ‘hippe scene’ ben je meer dan welkom op de Witte De Withstraat! 
 

De Witte Aap:

Dit café, gelegen in het midden van de Witte De Withstraat, is 7 dagen per week open. De Witte Aap opent zijn deuren al vroeg in de middag en sluit ze diep in de nacht. De Witte Aap trekt een divers publiek aan, waardoor iedereen zich er thuis kan voelen. Voor de kunstliefhebbers onder ons hangt er genoeg bezienswaardigheden aan de muur, die tevens op de site te bewonderen zijn. Van een koffiepauze tot een doorzakker, De Witte Aap heet je welkom!
 

Nieuw Rotterdams Café (NRC):

Dit café is beschikbaar voor zowel een hapje eten als een drankje. Met zijn sfeervolle buitenterras en enorme binnenruimte is het heel fijn hier na het werk even bij te komen of heel de zaterdagavond te vertoeven. Met zijn agenda vol evenementen waaronder; Groove on tuesday en Jazz on sunday is er ook buiten de stap-uurtjes genoeg te doen hier.
 

Wunderbar:

De kunst en amusement bar (restaurant) van de Witte De Withstraat; Wunderbar. Met zijn uitnodigende terras vol houten attributen waan je, je in een bar bovenaan een enorme (apres)ski berg. Door het heerlijke terras buiten vergeet je bijna de net zo heerlijke inrichting binnen. Ook dit heeft zich laten inspireren door worst en bier. En mocht je een kijkje nemen binnen, vergeet dan niet de WC. De WC? Ja de WC! Deze ultra hippe, vast en zeker duurzame, boxen daar moet iedereen een plasje op gepleegd hebben!
 

De Zondebok & t’ ZwarteSchaap:

Met zijn heerlijke terras die tot de laatste uurtjes van de zon nog zonnestralen meepakt en met zijn terrasverwarmer voor als de zon er niet meer is. Hier kan je aan het eind van de middag terecht en tot diep in de nacht blijven hangen. Want na het terrassen of zelfs al direct bij aankomst, is er ruimte voor een dansje. Met muziek die je niet verwacht maar welke wel zeer aangenaam is.

Voor het voortzetten van de hipheid naar de wat meer clubachtige aangelegenheden kan je terecht bij tenten zoals: BAR en TwentySix.
 

BAR:

Deze hippe club biedt een scala aan thematische feestjes. Het gaat hierbij vooral om het ‘express yourself’. De gekste dansjes kunnen hier, dus 100% jezelf zijn wordt flink aangeraden. Met zijn CHIPS thema elke donderdagavond heeft BAR zichzelf op de kaart gezet bij de jongeren. Met zijn keywords; expressie, creativiteit en plezier laat CHIPS het algemene sfeerbeleid van BAR zien. Durf volledig jezelf te zijn en jezelf te laten gaan en kom een dansje wagen!
 

TwentySix:

Met zijn DOPE BOYS thema (onder andere) heeft TwentySix laten zien volledig mee te doen in de movement van hippe clubs in Rotterdam. Met het losse en forever young sfeertje voelt iedereen zich er al snel vrij en is men snel geneigd de remmen los te gooien. Mooie bijkomstigheid; het shotje van de week is maar 3 euro! 

Op zoek naar meerdere leuke plekken? Gebruik de Bardoggy zoekservice voor het vinden van meer clubs en discotheken in Rotterdam!