Giel Koenis en Jordy Degeling Nederlands kampioen Beerpong

Amsterdam 4 juni 2015
Giel Koenis en Jordy Degeling winnen Nederlands Kampioenschap Beerpong 2015 Spannende ontknoping na 4.000 potjes Beerpong en 50.000 glaasjes bier (foto's klik HIER)


Giel Koenis en  Jordy Degeling uit Hoogkarspel zijn Nederlands kampioen Beerpongen geworden. Na voorrondes bij 75 verschillende horecagelegenheden door het hele land was het op woensdag 3 juni tijd voor de grote finale van het Nederlands Kampioenschap Beerpong in Club Panama Amsterdam.

Ruim 2500 spelers speelden de afgelopen maanden gezamenlijk meer dan 4.000 potjes Beerpong en nuttigden daarbij 50.000 glaasjes bier. Daarmee was het eerste NK Beerpong – League of  Legends - een groot succes.  Nog niet eerder werd in Nederland op deze schaal Beerpong gespeeld. De winnaars van elke voorronde plaatste zich voor de eindfinale. Voor deze finale kwamen de teams vanuit het hele land vergezeld door soms wel 50 supporters per team naar club Panama in Amsterdam. Hier begon klokslag 21:00 de finale onder het toeziend oog van de vrouwelijke scheidsrechters en een uitzinnig publiek.  De avond werd afgesloten door DJ en RTL presentator Jeroen Post. De hoofdprijs ging mee naar “de Bantam” in Hoogkarspel.

Pingpong bal en plastic bekers
Bij het spel Beerpong (met name bekend van Amerikaanse teenager films zoals American Pie) moeten 2 teams van 2 spelers staand aan beide kanten van een langwerpige (behang)tafel om de beurt proberen een ping-pong balletje in één van de cups van de tegenstander te gooien. In deze cups zit een klein laagje bier. Zodra de tegenstander de bal in een van jouw cups gooit moet de cup opgedronken en verwijderd worden. Het spel is afgelopen zodra er bij 1 team geen cups meer over zijn. Elk team bestaat uit 2 spelers die achter elkaar een bal werpen. Gooien beide spelers in dezelfde cup dan is er sprake van een Death-cup en wint het werpende team direct. Tijdens het NK 2015 is dit zeldzame succes 4 keer gegooid.


Een droom die uitkomt
Niet alleen voor de winnaars, maar ook voor de organisatie is het NK een droom die uitkomt. Voor de horecazaak “Club Funk” van zijn vader organiseerde Roel de Wilde samen met vriend Rick Schimmel een Beerpong toernooi. De reacties van de deelnemers waren positief en via zijn vader kwam Roel in contact met Tim de Kraker van BarDoggy (genomineerd voor beste online starter van Nederland). Een samenwerking was snel geboren.
Via het netwerk van BarDoggy (het grootste Europese kortingsplatform voor cafés, clubs en kroegen) werden horeca locaties aangeschreven en bezocht om een samen een voorronde voor het NK te draaien.

De Kraker: “Na het rookverbod en de verhoging van de alcoholleeftijd was het wel weer eens tijd voor een leuk nieuw initiatief dat inspeelt op beleving en interactie van gasten”

Voor horeca locaties betekent een voorronde dat er een grote groep gasten al vroeg op de avond naar de zaak toe komt en dat de omzet vanuit de deelnemers grotendeels extra omzet is.

Merkwaardig om te zien was overigens dat de toernooien op het platteland duidelijk een groter succes waren dan de wedstrijden in de grotere steden. Zo zie je maar weer dat dorpen ook zijn charme hebben.

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het komende seizoen al weer in volle gang.
Veel locaties hebben aangegeven komend jaar graag weer een voorronde te willen organiseren. Aan het einde van de finale wordt dan ook geproost op het succes. Op naar de 10.000 potjes en 100.000 glaasjes bier. Overigens zou een samenwerking met een brouwerij een welkome aanvulling zijn. Gegadigden kunnen zich daarvoor melden bij de organisatie. Voor meer info kijk op www.nkbeerpong.nl