Heel Nederland feest op Koningsdag

Koningsdag feesten 2017            

Koningsdag, 27 april is dé dag om te feesten. Je hoeft niet ver te zoeken of te reizen, in bijna elke stad in Nederland is wel een festival georganiseerd waar je eens lekker uit je dak kunt gaan. Wij zetten de belangrijkste festivals en feesten tijdens Koningsdag voor jou op een rijtje.
 

Koningsdag vieren in Amsterdam

In Amsterdam kun je al vroeg beginnen met feesten. De avond voor Koningsdag begint de Koningsnacht om 19.00 uur met een gratis toegankelijk feest op de hoek van de Noordermarkt en de Westerstraat. Zing mee met een gouwe ouwe, ballads of ouderwets Nederlandstalig. Op Koningsdag zelf speelt allround coverband Boundless het dak eraf. Ook op andere plekken in Amsterdam kun je Koningsnacht feesten bijwonen. Op Koningsdag kleurt Amsterdam oranje, dus trek vooral je oranje shirt aan of verf je haar oranje!


Kies uit vijf grote officiële Koningsdagfeesten in Amsterdam met voor elk wat wils in muziekstijlen en op verschillende locaties. Ga los op een boot en heb een onvergetelijke dag met HotSenses. Bezoek een dik technofeest met Vault Sessions in de Shelter in Amsterdam. Of kies voor BLA BLA Kingsday met Archie Hamilton & Rossko. Dit festival vindt plaats in de Sugarfactory en er worden 9 uur achter elkaar de beste artiesten gedraaid waarop jij helemaal uit je dak kunt gaan.

Natuurlijk kun je overdag met je broertjes en zusjes de Koningsmarkten bezoeken, op terrasjes zitten en overal leuke spelletjes doen.


Feesten en festivals in andere grote steden

Ook in Rotterdam is tijdens Koningsdag van alles te beleven. Ook hier kan je al de avond ervoor beginnen met dansen tijdens de Koningsnacht. Overdag kies je uit allerlei festivals tot in de late uurtjes! Vanaf 13 uur tot 20.30 kun je een festival bezoeken (vanaf 18 jaar) op het Willemsplein waar de

dj’s Sluwe Vos, Benny Rodrigues, Josh Butler, Martin Ikin, Wouter S., Karim Soliman draaien.

Wil je ook eens wat anders doen dan drinken en dansen dan kan je naar het feest Oranjebitter met Hans Kazan en paaldanseressen, een reuzenrad en goed eten. Dit festival vindt plaats bij de Euromast. Andere festivals in het Kralingse Bos, Plein 1940 waar nationale en internationale gasten een feestje komen bouwen. Het terras van Hotel New York wordt op Koningsdag omgetoverd tot een dansvloer in de open lucht waar je met uitzicht op de Maas kunt swingen. Gratis entree.


In Den Haag kan je de hele dag feesten, van de avond voor Koningsdag tot in de late uurtjes op Koningsdag zelf. De eerste festivals in de Koningsnacht beginnen om 21.00 of 22.00 uur zoals Millers Kingsnight, en Kingsnight Lustig. Overdag kan je in heel Den Haag je hart ophalen met feesten en muziek, kermis en festivals. Het Life I Live festival is ’s middags van 14.00 tot 17.00 in de binnenstad. Ben je aan het eind van de dag nog niet klaar met feesten? Om middernacht begint het dansfeest Bang Bang!

 

Festivals bij jou in de buurt

In elke stad en ook in de dorpen worden feesten gevierd op Koningsdag. Wil je weten wat en hoe, zoek dan op internet naar feesten bij jou in de buurt.

De top 10 leukste feesten vinden niet allemaal plaats in de grootste steden van Nederland. Op de eerste plek bijvoorbeeld staat het festival in Breda 538Kiningsdag 2017. Dat feest is al uitverkocht maar je kunt nog wel gratis kaarten winnen. In Alkmaar zijn er maar liefst twee festivals die in de top 10 staan en Arnhem en Zwolle nemen respectievelijk plek 4 en 5 in.

 

Met de trein naar je favoriete festival

Op 26 en 27 april rijden de treinen volgens de speciale Oranjedienstregeling. Extra treinen en langere treinen voor alle feestvierders tijdens Koningsdag. Profiteer van lekkere kortingen! Glaasje op? Laat je rijden.