Uitgaansagenda Amsterdam: wat zijn de leukste plekken?

BarDoggy: De Uitgaansagenda voor Amsterdam

Het Amsterdamse nachtleven heeft veel te bieden, er is voor ieder wat wils! Zoek je een plek waar je met je vrienden kan praten onder het genot van een drankje? Dans je liever je benen uit je lijf? Of wil je genieten van live muziek? Wat je ook zoekt, in de uitgaansagenda van Amsterdam kan je het zeker vinden.

Hieronder een tipje van de sluier wat er zoal te doen is tijdens een avond uit in Amsterdam!

Bars en cafés in Amsterdam
Amsterdam is eigenlijk zo’n grote stad met een geweldige diversiteit aan bars en cafés, dat onderstaande bars slechts een speld in een hooiberg is. In de vele bars en cafés in Amsterdam kun je vooraf aan je clubavond gezellig barhangen of een tafeltje pakken met je vrienden. De meeste bars en cafés zijn tot in de vroege ochtenduren geopend, dus ook ná het feesten loop je hier nog even binnen. De uitgaansagenda Amsterdam zet er een viertal voor je op een rij!
 

 Combinatie met comedy
– Comedy Café: kom in the good mood in het Comedy Café, op de eerste verdieping van het Rozentheater! Hier kun je van donderdag tot en met zaterdag lachen om stand-up comedians. En iedere dinsdag is er een 'open-mic night' waarbij iedereen op het podium mag stappen om zijn grappen te laten horen. Een leuke variant wanneer je gesprekspartner met wie je uit bent zelf niet de wildste verhalen heeft. Het comedy café is ook een goede tip voor een date.
 

 Klassiek bruin café
In 't Aepjen: dit klassiek bruine café bevindt zich in een van de oudste houten panden van de stad, uit 1519. Hier komen mensen van allerlei rangen en standen gezellig samen. Ken je de uitdrukking 'In de aap gelogeerd zijn'? Die komt hier vandaan! In de zeventiende eeuw sliepen hier namelijk ook dronken zeelui. In 't Aepjen bevindt zich op de Zeedijk 1, vlakbij het Centraal Station.
 

 Uitgaan in de hippe wijken van Amsterdam

Flamingo: in de Amsterdamse buurt de Pijp, midden op de Albert Cuypmarkt, bevindt zich dit moderne cafeetje. Het staat bekend als een echt drankencafé; je hebt hier een ruime keuze aan bier en wijn, en een stuk minder aan eten. De gin en tonic moet je zeker even proeven!

 – Café de Pels: dit gezellige café bevindt zich in een van de beroemde Negen Straatjes in Amsterdam. Hier vind je vooral artistieke en intellectuele bezoekers, die creatieve plannen aan het smeden zijn of in een hevige discussie over literatuur zitten. Iedere maandag om 19:00 uur kan je hier proeven van de dagschotel. Tijdig reserveren wordt aanbevolen! Het adres is Huidenstraat 25.

Feesten in clubs
Wanneer je niet in Amsterdam woont zijn er een aantal must-see's op de uitgaansagenda in Amsterdam waar je sowieso een keer geweest moet zijn. Clubs als Paradiso en Melkweg zijn een begrip geworden.  Tijdens het uitgaan in Amsterdam mogen bovenstaande clubs absoluut niet ontbreken, hieronder een sneak preview van wat je nog meer kunt verwachten tijdens een avondje uit in de clubs van Amsterdam!
 

Urban en Dance muziek
Brainwash: iedere zaterdag vindt er in de Escape vanaf 23:00 uur Brainwash plaats, een van de grootste electro-feesten van Amsterdam. De dj's draaien alle soorten dance- en urbanmuziek. Dansen gegarandeerd!
 

House muziek
Super Social: op het bruisende Leidseplein vind je de Chicago Social Club. Iedere donderdag kun je hier feest vieren, dansen en je sociale vaardigheden oefenen op lekkere pop-, disco-, en housemuziek.
 

Hiphop en r&b
Encore: dit feest in de Melkweg is the place to be voor hiphop en r&b liefhebbers. Maar van dubstep en dancehall zijn ze hier ook niet vies! En in de andere Melkweg-zaal kun vanaf 01:00 uur genieten van het feest Voyage. Hier wordt future r&b, UK garage, Afro deep en soulful housemuziek gedraaid! Beide feesten vinden elke zaterdag plaats.
 

Cocktailbars
Amsterdam kent er al vele en er komen nog altijd nieuwe bij: cocktailbars! De meeste bars bieden ook hapjes aan. Bardoggy heeft drie hippe cocktailbars voor de Uitgaansagenda van Amsterdam geselecteerd om jou op ideeën te brengen!
 

Tales & Spirits: het aanbod aan cocktails is hier groot, en daar is Tales & Spirits trots op! De bediening vertelt je graag over alle smaakcombinaties die samenkomen in je cocktailglas, iedere cocktail heeft hier namelijk zijn eigen verhaal. Omdat ze hier ook ontzettend van eten houden, is de keuken tot laat in de avond geopend. Tales & Spirits zit midden in het centrum op de Lijnbaansteeg 5-7.

Cocktails in een lounge setting
– Chapter 21: je kunt in deze hippe loungebar naast cocktails ook champagnes en wijnen drinken. Chapter 21 organiseert bijna iedere avond wel een tof feest met live muziek en dj's. Het is mogelijk een vip-tafel te reserveren voor groepen vanaf 6 personen, maar dat is niet heel goedkoop. De homepage van de website toont veel zwoele en aantrekkelijke foto's, dus waar voor je geld krijg je wel! Het adres is Jonge Roelensteeg 21.
 

Meer dan alleen cocktails
– Hiding in Plain Sight (HPS): deze cocktailbar aan de Rapenburg 18 blinkt niet alleen uit in het bereiden van de mooiste cocktails, de eigenaren organiseren ook memorabele avonden! Iedere maand hosten ze namelijk pop-up dinner events met speciale gast-chefkoks. En iedere donderdag valt er te genieten van de Live Gypsy Swing Band!


Heb je zelf nog een goede tip tijdens het uitgaan in Amsterdam? Laat het ons hieronder weten!