10 discotheken en clubs in Rotterdam waar je geweest moet zijn!

Wat is de beste discotheek in Rotterdam?

Ben jij een echt feestbeest en hou je ervan om tot in de vroege uurtjes los te gaan in misschien wel de leukste stad van Nederland? Kom dan naar Rotterdam en laat je volledig gaan in een van de vele discotheken, bars en clubs die de stad te bieden heeft! In de afgelopen jaren heeft er zich hier een explosieve groei van uitgaansgelegenheden plaatsgevonden, met als resultaat dat Rotterdam een van de leukste steden van Nederland is - op het gebied van uitgaan. Om het je makkelijk te maken hebben we hieronder alvast de beste clubs en discotheken voor je op een rij gezet. Doe er je voordeel mee!

1. De Apres-Skihut

Het Stadhuisplein in Rotterdam is misschien wel de leukste plek van de stad. Aan dit populaire uitgaangsgebied vind je, naast het Stadhuis van Rotterdam, verschillende bars en kroegen waar het feest tot de volgende morgen doorgaat. Zomers zitten de terrasjes vol, maar 's winters gaat het binnenshuis lekker los. Bijvoorbeeld in de Apres-Skihut, een van de leukste kroegen aan het Stadhuisplein waar verschillende soorten feestmuziek worden gedraaid.

2. Oude Haven

De Oude Haven is een ware toeristische trekpleister waar nationale en internationale bezoekers op afkomen. Je eet en drinkt er uitstekend, maar belangrijker is dat je hier prima kunt stappen. Oude haven komt 's avonds tot leven wanneer de Rotterdamse studenten massaal richting de Oude Haven trekken.

3. Club Cinéma

Op zoek naar een wat kleinere club met een sfeervolle ambiance? Wat dacht je van Club Cinéma - dé feestbestemming aan de moderne winkelstraat De Meent. De muziek wordt hier verspreid over meerdere locaties en er is een lounge-hoek aanwezig waar je kunt bijkomen van jouw bijzondere moves.

4. Club Sorbonne

Een andere, populaire club in Rotterdam is Club Sorbonne: een ouderwetse discotheek met de sfeer van een Britse pub. Veel jongeren gaan in het weekend naar deze club, waar een gevarieerd aanbod muziek wordt gedraaid. En op de donderdagavond is het extra druk: dan is het namelijk studentennacht.

5. Wijnbar 1NUL8

Dit is nu écht een bijzondere uitgaansgelegenheid: 1NUL8 is een brasserie die 's avonds wordt omgedoopt tot een wijnbar. Dat houdt dus in dat je er 's middags kunt genieten van een belegd broodje, terwijl 's avonds het dak eraf gaat met de allerbeste dj's van de stad.

6. Blender

De club / discotheek Blender ligt in een andere wijk van Rotterdam aan de bekende Witte De Withstraat. Deze buurt is wat meer cultureel dan de hierboven genoemde bestemmingen en trekt een alternatief publiek. Het is dan ook niet vreemd dat de clubs zich bezig houden met een wat ander soort muziek dan gewoonlijk. Dat neemt niet weg dat het er in de vele uitgaansgelegenheden niet gezellig aan toe gaat - in tegendeel. Uitgaan bij Blender is gezelligheid ten top. Bovendien staat de tent bekend om haar uitstekende cocktails die je moet hebben geproefd.

7. Ahoy

Wellicht de meest bekende uitgaansgelegenheid van Rotterdam is de Ahoy - de enorme concerthal iets buiten het centrum van de stad. Artiesten van nationaal en internationaal niveau staan regelmatig op de bühne in wat misschien wel de leukste concerthal van Nederland is. Het biedt plaats voor maar liefst 15.000 bezoekers.

8. Ferro Dome

Rotterdam is ook de thuisplaats voor de Ferro Dome, een evenementenlocatie waar iets minder mensen in kunnen dan bij de Ahoy het geval is, maar waardoor er méér sfeer en intimiteit wordt gecreëerd voor het uitgaanspubliek. De Ferro Dome is dan ook dé locatie voor grote dance-evenementen waar mensen vanuit het hele land op afkomen.

9. Club Vie

Een trendy club aan de oever van de Maas: dat is ongeveer de omschrijving van Club Vie. De exclusieve nachtclub is een zéér populaire bestemming onder het Rotterdamse uitgaanspubliek. In Club Vie stopt het feest niet bij het weekend, maar gaat dit na zaterdagavond door. Vie Monday is zodoende een van de gezelligste feesten - gewóón op de maandavond. De muziek die in de centrale hal wordt gedraaid is een mengeling tussen house en dance, terwijl er in de kelder veel R&B en hip-hop/rap wordt afgespeeld.

10. NRCafé

's Ochtends komt er publiek langs voor een goed ontbijt, 's middag is Nieuw Rotterdams Café (NRC) dé locatie voor een lunch en 's avonds staat de zaak bekend om haar uitstekende menukaart. Maar na het avondeten gaan de stoelen aan de kant en de voeten van de vloer. In de kelder van het populaire café ontpopt zich een sfeer die je misschien wel nergens anders vindt. En dat allemaal onder de bonkende beats van de electronica en dance die hier vaak worden gedraaid. Kom langs en ervaar het zelf!

 

Op zoek naar meerdere leuke plekken? Gebruik de Bardoggy zoekservice voor het vinden van meer clubs en discotheken in Rotterdam!